ModEst:Spelregels

Uit Systeemmodellering
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Door met een modelleerestafette te starten verklaar je dat je je als deelnemer zult houden aan de volgende spelregels:

  1. Doen wat je moet doen. Het werk dat je indient moet (in elk geval in jouw ogen) aan de opdracht voldoen. Ga niet verder dan de jou opgedragen stap in de modelleercyclus (dat is werk voor je opvolgers) maar dien ook geen halfbakken uitwerking in (want dan zadel je je opvolger op met een dubbele opdracht). Geen tijd, zin of inspiratie? Stap dan gewoon uit (d.w.z. upload geen bestanden, of klik niet op "Doorgaan"). Wie een "lege" stap indient diskwalificeert zich voor de estafette als werkvorm.
  2. Anonimiteit respecteren. Je moet er zorg voor dragen dat je opvolger niet te weten komt op wiens werk hij voortbouwt. Je mag niet proberen om de identiteit van je voorgangers of opvolgers te achterhalen.
  3. Fair beoordelen. Je beoordeling van andermans werk moet de kwaliteit van dat werk zo goed mogelijk weergeven. De kritiek die je ter onderbouwing van je oordeel moet geven moet opbouwend en beleefd gesteld zijn.
  4. Niet saboteren. Het softwaresysteem dat de modelleerestafette mogelijk maakt is beperkt getest en kwetsbaar. Houd je aan de instructies en meld storingen meteen bij je docent.
  5. Niet plagiëren. Zie uitleg m.b.t. plagiaat.

Als je je niet houdt aan deze spelregels kun je van verdere deelname worden uitgesloten, met als ultieme consequentie dat je de module Systeemmodellering 1 dit jaar niet kunt halen.

Zie ook