ModEst:ModelleerEstafette

Uit Systeemmodellering
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ModEstLogo.png

Om je in te schrijven voor de estafettes van dit jaar (2023) moet je eenmalig inloggen via deze link:

https://presto.tudelft.nl/enroll/TB112-2023

Daarna gebruik je https://presto.tudelft.nlZet deze link dus in de bookmarks van je browser

Een bijzonder practicum

Het verplichte practicum bij de module Systeemmodellering 1 bestaat uit twee ModelleerEstafettes. Zo'n modelleerestafette is een innovatieve onderwijsvorm die we dit jaar voor de elfde keer gebruiken. Hoewel we intussen veel geleerd en verbeterd hebben, is het elk jaar toch weer spannend. Veel hangt af van het on-line estafettesysteem dat we zelf ontwikkeld hebben. Die software heeft dit jaar een upgrade gehad en kan daardoor "bugs" bevatten. We doen ons uiterste best om alles glad te doen verlopen, maar mochten er dingen fout gaan, laat het ons dan snel weten. We rekenen op jullie flexibiliteit en geduld als het even tegenzit. Omgekeerd kunnen jullie er op rekenen dat wij bij de becijfering van dit onderdeel rekening zullen houden met de omstandigheden. Natuurlijk hopen we dat alles vlekkeloos verloopt, en dat jullie niet alleen veel zullen leren maar er ook nog veel plezier aan zullen beleven!

Sinds 2021 is de eerste estafette (Estafette A) opgedeeld in 4 "losse" stappen. De stappen zelf zijn hetzelfde als bij Estafette B, alleen krijg je vanaf stap 2 een door de docent gemaakte compacte uitwerking van de vorige stappen om op voort te bouwen. Dat werk is gegarandeerd goed, en hoef je daarom niet te reviewen. In plaats daarvan moet je per stap twee keer het werk van (duo's van) medestudenten reviewen en beoordelen. Je hoeft echter niet zelf voort te bouwen op dat werk. Daardoor is Estafette A dus niet echt een estafette meer, maar een reeks van 4 oefeningen. Deze nieuwe opzet is de laaste twee jaar goed gewaardeerd. Uiteraard gaan we dit ook dit jaar weer goed evalueren.

De modelleerestafette wordt uitgelegd op college en hier op YouTube, maar lees ook de hieronder genoemde wikipagina's goed door!

Klik op dit logo voor de pagina met antwoorden op veelgestelde vragen:  Faq.png

Zie ook